Dermaroller

Dermaroller, silindir üzerinde 0.1 m çapında, uzunluğu 0.5 mm ila 2 mm arasında değişen 192 adet mikro iğnenin sıralandığı bir tedavi aracıdır. Bu silindir deri üzerinde hareket ettirilerek mikro kanallar açılır. 

 

Dermaroller akne izlerinin tedavisinde, leke tedavisinde, ince kırışıklıkların giderilmesinde, gözenek sıkılaştırılmasında, çatlak tedavisinde etkilidir.

 

Gebelik ve emzirme dönemlerinde, kanser hastalarında, radyoterapi ve kemoterapi görenlerde, aktif aknesi olanlarda, ışığa duyarlılık hallerinde ve bazı zorunlu ilaçların kullanıldığı durumlarda dermaroller uygulanmaz.

Derinin bağ dokusunun yerçekimi ve mimikler etkisiyle tahrip olup düzenli yapısının bozulması gözeneklerde genişleme, ciltte sarkma ve cilt gerginliğinin azalmasına neden olur. 30 lu yaşlardan sonra deri kendisini çok iyi tamir edemez. Bu yaşlardan itibaren tamir sürecini hareketlendirmek ve hızlandırmak için yapılan uygulamalardan biri de dermaroller uygulamasıdır.

Dermaroller uygulamasında tıbbi bir cihazla uçuk, aktif sivilce ve yarası olmayan cilde mikroiğnelemeler yapılır. İşlem sırasında 15 dakika kadar mikrokanallar açılır.Böylece bir yandan damarlanma ve hücresel hormonal salgilanmalar devreye girer. İşlem öncesinde gerekli görülürse yüze uyuşturucu krem sürülebilir. Uygulama ağrı kabuklanma ve yara yapmaz. Bazen ertesi gün hafifce pembeleşme olabilir.

Dermaroller uygulaması sırasında besleyici vitamin karışımları veya maskeler de verilebilir. Kadın ve erkeklere yapılabilir. Derinin özellikle alt tabakadan itibaren iyileşmesi hedef alınır. Bu nedenle soyulma olmaz. Günlük yaşamdan alıkoymaz. Aylık uygulamalarla en az 3 seans yapılır. Cilde dirilik ve sıkılaşma verir. Yaş ve cinsiyet sınırı yoktur. Akne izlerinin ve yüzeyel çatlakların tedavisinde roller kullanılır. Sadece roller veya beraberinde ilaç uygulaması yapmak mümkündür. İşlemin bilinen yan etkisi yoktur.